Bijeen bij  Blije Bijen

 

Bij ons kunt u in kennismaken met het superorganisme honingbij. Bijenvolken leven in een verfijnde en boeiende organisatie zonder machtsverhoudingen. Geen baas, geen gezag en toch werkt alles feilloos. Elke handeling is afgestemd op het grotere geheel, op het welzijn en de ontwikkeling van het volk. Want alleen als volk kan het overleven.BlijeBijen

Alle bijen – honingbijen, hommels en wilde bijen – zijn afhankelijk van hun omgeving en beïnvloeden die rechtstreeks. Ze nemen er voeding uit op en brengen er nieuw leven in terug door de bevruchting. De bij regelt dit scheppen van leven sinds ver voorbij de Oudheid. Tot vorige eeuw ging dat altijd goed, in de twintigste eeuw ontstonden de hedendaagse bijenziektes. Aantallen lopen terug, soorten verdwijnen.

‘Blije bijen’ leven puur natuur: ze kunnen zich ontwikkelen volgens hun eigen instinct en hun eigen wijsheid, zie: Natuurlijke ontwikkeling, in een gevarieerde omgeving vol leven, zie: Wat helpt bijen?

De groenstrook op het terrein vormen wij om tot een eetbare bostuin om de omgeving voor bijen en mensen aantrekkelijk en voedzaam te maken. Daarbij gebruiken en koesteren wij wat er altijd is: de kracht van de natuur.

Bezoek ons op : http://blijebijen.nl/

Verjaardag Groepsles bedrijfsuitje Speurtocht T u i n c l u b themabezoek