Jonathan-van-IJzerlooij_Tomek-Dersu-Aaron_001-682x1024Jonathan van IJzerlooij werd geboren in een muzikale familie. Als cellist heeft hij reeds vele concerten gegeven en op verschillende concoursen prijzen gewonnen, onder meer bij het Prinses Christina Concours waar hij in 2011 regionaal de 1e prijs en de publieksprijs behaalde en in de Nationale finale een 2e prijs.

Jonathan volgde lessen en masterclasses o.a. bij Lenian Benjamins, Larissa Groeneveld, Alexander Baillie, Antonio Meneses, Thomas Carroll, Michel Dispa, David Cohen, Harro Ruijsenaars, Dmitri Ferschtman, Per Nyström en Lilia Bayrova. Momenteel studeert hij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Michel Strauss en Jan Ype Nota.

Samen met violist Tim Brackman en pianiste Anne Brackman vormt Jonathan het Brackman Trio. Begin 2011 heeft het Brackman Trio een cd uitgebracht met werken van Glinka, Dvorák en Rachmaninoff. In 2012 verscheen hun tweede cd, met trio’s van Beethoven, Bernstein en Smetana.  In 2014 en 2015 organiseerde het Brackman Trio een kamermuziekfestival in Amsterdam. Verder speelt Jonathan veel kamermuziek in verschillende combinaties.

Als solist heeft Jonathan meerdere keren opgetreden met het Cuypersensemble onder leiding van Jouke van der Leest, bij welk ensemble hij aanvoerder van de celli was. In 2012 maakte hij een tournee met het Rubens Quartet langs de grote concertpodia in Nederland en trad hij op als solist met het Kennemer Jeugd Orkest. Met ditzelfde orkest maakte hij in 2013 een concertreis naar Schotland. Daarnaast werkt hij regelmatig met componisten samen en speelde hij meerdere malen tijdens de Gaudeamus Muziekweek, hét festival voor hedendaagse muziek.

Jonathan speelt op een cello van de bouwer Daniël Royé, hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Waar: Christus Triumfatorkerk, Juliana van Stolberglaan 154, Den Haag (Bezuidenhout)

Wanneer: zaterdag 12 maart 2016 om 15:00 uur, zaal open om 14:30 uur

Prijs: volw. € 7,50 pp, kinderen € 2,50 pp

bijzonderheden: bus 23, tram 6, tram 2 en tram 3 stoppen er naast op de halte Laan van NOI.